Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Dart, prima misiune de apărare planetară, a reușit să modifice traiectoria unui asteroid
hubble, impact dart asteroid, nasa esa stsci hubble

Dart, prima misiune de apărare planetară, a reușit să modifice traiectoria unui asteroid

Dart, prima misiune de apărare planetară, care a lovit cu succes ținta sa, asteroidul Dimorphos, la finalul lunii septembrie, a reușit să îi modifice traiectoria, a anunțat NASA.

Succesul misiunii a fost înregistrat pe 27 septembrie, la ora României 02:14.

Dimorphos nu reprezintă un pericol pentru planeta noastră, însă a fost folosit pentru ca Double Asteroid Redirection Test (DART) să demonstreze că traiectoria unui asteroid poate fi schimbată folosind un element de lovire cinetic.

Un vehicul spațial de dimensiunea unui tonomat a lovit intenționat, cu viteza de 22.500 hm/h, asteriodul cu dimensiunea unui stadion.

Agenția spațială americană a confirmat acum că orbita asteroidului a fost schimbată.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au efectuat mai multe măsurători folosind diverse telescoape spațiale și terestre. „Această misiune arată că NASA încearcă să fie pregătită pentru orice aruncă Universul spre noi”, a spus administratorul agenției, Bill Nelson, citează BBC. „Cred că NASA a dovedit că suntem importanți ca apărători ai planetei”.
asi, impact, dart, asteroid

ASI

Agenția spațială a lansat pe 11 octombrie și noi imagini captate de Telescopul Spațial Hubble și de un mic satelit italian, care s-a aflat la 50 de kilometri de impact.

Double Asteroid Redirection Test (Dart) a avut loc la 11 milioane de kilometri distanță de Pământ.

Credit fotografie principală: NASA / ESA / STSCI / HUBBLE