Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţie de fotografii semnate de Jochen Lempert, la Centre Pompidou
adagp

Expoziţie de fotografii semnate de Jochen Lempert, la Centre Pompidou

O expoziţie care cuprinde fotografii realizate de Jochen Lempert în trei decenii de carieră va fi prezentată la Centre Pompidou din Paris, începând cu data de 11 mai.

Lempert a studiat biologia şi este specialist în libelule. Abia în 1989, la vârsta de 31 de ani, a ales să fie fotograf, după o perioadă în care a cochetat cu cinematografia.

Studiul naturii, la baza perspectivei sale unice

Studiul naturii l-a ajutat în crearea perspectivei sale unice. Imaginile sale alb-negru, delicate şi poetice, sunt inspirate de eforturile Annei Atkins şi ale lui Karl Blossfeldt, în studierea plantelor.

Expoziţia de la Pompidou pune în oglindă opere timpurii ale fotografului cu unele mai recente, fără a stabili o ierarhie anume. Viziunea fotografului este una de gros-plan, cu o perspectivă inocentă şi curioasă. Astfel, vizitatorii pot vedea făpturi marine care îşi creează propriul mediu, furnici care dau dovadă de o forţă extraordinară, raportat la dimensiunile lor, sau o delicată umbră de fluture pe asfalt.

De altfel, întreaga carieră a lui Lempert s-a axat pe relaţia dintre natură şi cultură, iar atitudinea sa a fost mereu una mânată de curiozitate şi modestie în raport cu mediul în care se află, arată reprezentanţii Centre Pompidou.

Expoziţia este deschisă până pe 4 septembrie.

Credit foto: ADAGP Paris via Centre Pompidou