Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Importante muzee și galerii, împreună pentru salvarea a mii de hectare dintr-o pădure tropicală peruană
chuyapi urusayhua regional conservation

Importante muzee și galerii, împreună pentru salvarea a mii de hectare dintr-o pădure tropicală peruană

Unele dintre cele mai importante muzee și galerii din lume, între care David Zwirner, Hauser & Wirth și Guggenheim din New York, s-au alăturat pentru a conserva 81.000 de hectare din pădurea tropicală peruană aflată în pericol.

Colectivul pentru sustenabilitate Galleries Commit a anunțat pe Instagram că regiunea numită Chuyapi-Urusayhua Regional Conservation este acum permanent protejată grație unui program de fonduri de contrapartidă cu mai mult de 40 de instituții de artă și persoane fizice.

Arealul conservat este casa unui ecosistem cu o bogată biodiversitate care oferă apă potabilă pentru mai mult de 46.000 de oameni care trăiesc în apropiere.

Donația medie, 150 de dolari

Haley Mellin, fondatoarea inițiativei non-profit Art to Acres, a declarat pentru The Art Newspaper că impulsul de a ajuta a venit de la artista Mika Rottenberg, care a decis să includă o linie bugetară pentru conservarea zonei pentru expoziția sa din 2019 de la MCA Chicago.

Organizațiile non-profit care au colaborat pentru salvarea acestui areal au strâns banii necesari pentru conservare. Donațiile au fost de până la 9.000 de dolari, iar donația medie a fost de 150 de dolari.

După succesul acestui proiect, Galleries Commit se va concentra pe dezvoltarea unor noi unelte pentru ca industria artei să susțină concret cauzele de mediu.

Credit foto: Trond Larsen/ andesamazonfund.org