Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Miliardarul japonez Yusaku Maezawa se pregăteşte pentru a merge în misiune în spaţiu, în decembrie

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa se pregăteşte pentru a merge în misiune în spaţiu, în decembrie

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa se pregăteşte pentru a merge în spaţiu pe 8 decembrie, pe o navetă Soyuz, alături de producătorul Yozo Hirano, care va filma misiunea şi cosmonautul rus Alexander Misurkin, arată www.courthousenews.com, care citează Associated Press.

Maezawa şi-a construit averea din retail-ul din domeniul modei şi a lansat cel mai mare mall de fashion din Japonia, Zozotown. Averea sa este estimată la 2 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Deja el se pregăteşte pentru a merge în spaţiu şi a mărturisit, într-o conferinţă de presă că a fost încântat de antrenamentele la gravitaţie zero. Totodată, miliardarul a spus că are o listă de 100 de lucruri de făcut în spaţiu, odată ce ajunge acolo, unul din aceste lucruri fiind să joace badminton cu colegul Alexander Misurkin.

Între timp, pe respectiva staţie spaţială, actriţa Yulia Peresild şi regizorul Klim Shipenko creează primul film din lume realizat pe orbita Terrei.