Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  NASA a ales locul de aselenizare pentru roverul ce va fi trimis pe satelitul Terrei în 2023

NASA a ales locul de aselenizare pentru roverul ce va fi trimis pe satelitul Terrei în 2023

NASA a ales locul de aselenizare pentru roverul ce va fi trimis pe satelitul natural al Pământului, peste doi ani, informează BBC.

Roverul, de dimesiunea unui golf cart, va fi trimis pe Lună pentru a cerceta apa îngheţată, în zona Polului Sud al satelitului natural. În momentul misiunii, acesta se va afla într-o depresiune cu lăţimea de 73 de kilometri care se află aproape permanent în umbră.

Misiunea, numită Viper, are loc în perspectiva unor viitoare explorări ale Lunii, deoarece apa îngheţată ar putea fi transformată în lichid potabil sau chiar în combustibil. De asemenea, ambiţia NASA este de a se întoarce pe Lună în acest deceniu, cu programul spaţial Artemis , anunţat ca fiind cel ce va duce prima femeie de culoare pe singurul satelit natural al Terrei. De asemenea, este luată în vedere prezenţa pe termen lung a oamenilor în spaţiul selenar.