Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Nava numită “David Attenborough”, creată pentru cercetări polare – acostată la London Greenwich
David Attenborough

Nava numită “David Attenborough”, creată pentru cercetări polare – acostată la London Greenwich

Nava creată pentru cercetări în zonele polare şi denumită “David Attenborough”, după expertul în natură şi prezentatorul tv care, la cei 95 de ani ai săi, va participa la summitul pe teme climatice de la Glasgow, a fost acostată la London Greenwich, cu câteva zile înainte ca evenimentul să înceapă.

Vasul cu lungime de 129 de metri poate fi admirat în premieră, căci tocmai a trecut testele necesare pentru a putea fi navigat în misiune, arată BBC.

Consilierii ştiinţifici din spatele proiectului folosesc numele de Attenborough pentru a transmite un mesaj legat de schimbările climatice.

Ei cer tehnologii care creează, stochează şi folosesc tipuri de energie cu emisii mai mici de carbon, inclusiv în ceea ce priveşte producţia de semiconductori, baterii şi carburant.

De altfel, pe contul de Twitter al British Antarctic Survey sunt prezentate noutăţi şi imagini cu RRS (Royal Research Ship) David Attenborough.

Într-un interviu pentru BBC, Sir David Attenborough a vorbit de provocarea schimbărilor climatice şi a afirmat că “dacă nu acţionăm acum, va fi prea târziu”. De asemenea, a susţinut că naţiunile cele mai bogate au o “responsabilitate morală” de a ajuta popoarele cele mai sărace.