Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Ora Pământului 2024
planet,earth,in,the,starry,sky,of,solar,system,in

Ora Pământului 2024

Ora Pământului va fi marcată anul acesta la 23 martie, începând cu ora 20:30. Oameni din întreaga lume sunt îndemnați să ofere 60 de minute Pământului, ca parte a eforturilor organizației WWF de a crea „Cea mai mare oră pentru Pământ”.

Anul trecut, de Ora Pământului, mai mult de 410.000 de ore au fost dedicate planetei noastre de către susținători din peste 190 de țări și teritorii.

În timp ce monumente, obiective turistice de referință și locuințe participă la momentul emblematic al Orei Pământului, indivizii din întreaga lume sunt îndemnați să stingă ei înșiși luminile, înainte de a petrece 60 de minute făcând ceva – orice – pozitiv pentru planeta noastră.

WWF avertizează că următorii șapte ani sunt cruciali pentru a stopa pierderea ireversibilă a naturii și schimbările climatice.

Ora Pământului, scurtă istorie

Începând cu anul 2007, Ora Pământului a atras atenția asupra problemelor legate de schimbările climatice și de pierderea naturii, ajungând în mai mult de 190 de țări și teritorii și la milioane de oameni din întreaga lume.

Cu această ocazie, multe dintre reperele emblematice din lume nu au fost luminate timp de 60 de minute, de la London Eye din Anglia la Turnul Eiffel din Franța și Colosseumul vechi de 2.000 de ani din Italia.

De asemenea, de când a fost inițiată, această campanie a unit milioane de oameni din întreaga lume pentru a milita pentru schimbare și a inspirat inițiative globale.