Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Prima lansare spațială orbitală de pe teritoriul britanic
virgin orbit, launcherone

Prima lansare spațială orbitală de pe teritoriul britanic

Primul zbor al unei misiuni orbitale din Regatul Unit este programat să aibă loc în luna ianuarie a anului 2023.

Ultimele autorizații necesare pentru ca Virgin Orbit să lanseze o misiune de la Spaceport Cornwall au fost eliberate de autoritatea britanică de reglementare spațială.

Autoritatea Aviației Civile a acordat licențele de operator de lansare și de control al poligonului, care au fost semnate de secretarul transporturilor. CAA a declarat că aceasta reprezintă „o altă etapă importantă” în vederea primei lansări spațiale orbitale de pe teritoriul britanic, relatează BBC.

Lansarea de la portul spațial din Aeroportul Newquay din Cornwall, amânată luna aceasta din cauza unor probleme tehnice, este așteptată în ianuarie.

Nouă sateliți plasați pe orbită

Aeronava Cosmic Girl 747 a Virgin Orbit se află la Spaceport Cornwall din octombrie, iar o săptămână mai târziu aici a ajuns racheta LauncherOne, care va transporta nouă sateliți.

CAA a transmis că firma „a luat toate măsurile necesare pentru a se asigura că riscurile privind siguranța care decurg din activitățile de lansare sunt la un nivel cât mai scăzut posibil”.

Tim Johnson, director pentru reglementarea spațială în cadrul Autorității Aviației Civile din Marea Britanie, a spus: „Aceasta este o altă etapă importantă în ceea ce privește realizarea primei lansări spațiale orbitale de pe coastele britanice, iar aceste licențe vor ajuta Virgin Orbit în ultimele pregătiri pentru lansare”.

Spaceport Cornwall a primit o licență de operare din partea CAA în noiembrie.

Fiecare dintre cei nouă sateliți necesită de asemenea o licență și se pare că acestea sunt în curs de emitere.