Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  NASA a ales prima femeie și primul astronaut de culoare pentru zborul lunar Artemis II

NASA a ales prima femeie și primul astronaut de culoare pentru zborul lunar Artemis II

NASA a anunțat prima femeie și primul afro-american desemnați vreodată ca astronauți pentru o misiune selenară, prezentându-i ca făcând parte din echipa de patru membri aleși să zboare anul viitor în ceea ce ar fi prima călătorie cu echipaj în jurul Lunii după mai bine de 50 de ani.

Christina Koch, o ingineră care deține deja recordul pentru cel mai lung zbor spațial neîntrerupt efectuat de o femeie, a fost numită specialist de misiune, iar Victor Glover, un aviator al Marinei americane, a fost selectat pilot al Artemis II. Glover, care a făcut parte din cel de-al doilea zbor cu echipaj al unei capsule SpaceX Crew Dragon, va deveni primul astronaut de culoare care va fi trimis într-o misiune lunară.

Ceilalți doi membri ai echipajului sunt Jeremy Hansen, primul canadian ales vreodată pentru un zbor pe Lună, în calitate de specialist de misiune, și Reid Wiseman, un veteran al Stației Spațiale Internaționale, numit comandant al misiunii Artemis II.

Cvartetul Artemis II a fost prezentat pe 3 aprilie într-o conferință de presă televizate la Houston, la Johnson Space Center, baza de control a misiunii NASA.

Artemis II va marca primul zbor cu echipaj – dar nu și prima aselenizare – al unui program care va urma programului Apollo și care are ca scop întoarcerea astronauților pe suprafața Lunii în decursul acestui deceniu și, în cele din urmă, stabilirea unui avanpost durabil acolo, creând o piatră de temelie pentru viitoarea explorare umană a planetei Marte.