Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Protestatari pe teme de mediu s-au lipit de o capodoperă de la National Gallery

Protestatari pe teme de mediu s-au lipit de o capodoperă de la National Gallery

Protestatari care fac parte din gruparea Just Stop Oil, care susţine cauza climatică, s-au lipit de pictura „The Hay Wain”, de John Constable, informează The Guardian.

Evenimentul are loc după ce un incident similar a avut loc pe circuitul de la Silverstone, în timpul cursei pentru Marele Premiu al Marii Britanii, la Formula 1.

Doi susţinători ai mişcării care are ca subiect protejarea mediului înconjurător şi-au transmis mesajul prin intermediul capodoperei semnate de John Constable. Ei au acoperit lucrarea în ulei din 1821, care ilustrează un peisaj bucolic, cu o imagine distopică şi s-au lipit de rama tabloului.

Incidentul de pe 4 iulie este copia celor din Glasgow, Manchester şi Londra, când membri ai aceluiaşi grup s-au lipit inclusiv de un tablou semnat de Van Gogh.