Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Reprezentanţii Smithsonian au prezentat lista scurtă de proiecte pentru Centrul finanţat de Jeff Bezos cu 130 de milioane de dolari
Washington D.C., ilustraţie, Curatorial

Reprezentanţii Smithsonian au prezentat lista scurtă de proiecte pentru Centrul finanţat de Jeff Bezos cu 130 de milioane de dolari

Reprezentanţii Smithsonian au prezentat lista scurtă cu cele 5 proiecte pentru Centrul Educaţional din cadrul National Air and Space Museum (NASM), finanţat de fondatorul Amazon, Jeff Bezos cu 130 de milioane de dolari, informează The Art Newspaper.

Reprezentanţii NASM din Washington D.C. trebuie să aleagă care proiect este cel mai potrivit, semnatarii fiind anonimi.

Cea mai mare donaţie a lui Bezos către Smithsonian

Acesta este actul filantropic cel mai considerabil pe care Smithsonian Institution l-a înregistrat, de la fondarea din 1846.

Propunerile vor fi evaluate până pe 19 septembrie, iar implementarea proiectului ar trebui să fie completă în 2023, în contextul în care noul sediu ar fi inaugurat în 2026, la a 50-a aniversare a NASM.

În spaţiul unde va fi ridicat acest centru a fost un restaurant ridicat în 1988. Centrul Educaţional are o suprafaţă de 15 kilometri pătraţi, desfăşuraţi pe 3 etaje, cu spaţii pentru expoziţii, un restaurant, o terasă pe acoperiş şi un Observator.

Propunerile includ o structură arhitecturală de fagure, care face referire inclusiv la Telescopul Webb, un dom care seamănă cu navetele spaţiale, sau o spirală inspirată de forma Căii Lactee.