Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Un grup de oameni de ştiinţă a cartografiat recifele de corali din Caraibe
recif de corali

Un grup de oameni de ştiinţă a cartografiat recifele de corali din Caraibe

Un grup de oameni de ştiinţă a cartografiat recifele de corali din Caraibe, pentru a le identifica pe cele care au şanse mai mari de a rezista la schimbările climatice, informează BBC.

Potrivit sursei citate, cei mai rezistenţi corali la eventuale valuri marine de căldură se află pe coasta de nord a Cubei.

Alte recife rezistente s-ar afla în Bahamas, Republica Dominicană, Haiti, Jamaica şi Florida.

Minuni ale oceanelor

Recifele de corali sunt considerate minuni ale oceanelor. Formate din sute de mii de mici creaturi, recifele de corali sunt considerate cele mai ameninţate ecosisteme de pe planetă.

Potrivit unui raport al Grupului de lucru Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC), la o încălzire cu 1,5 grade Celsius, maxim 30% dintre aceste ecosisteme complexe ar rezista. La o încălzire mai mare, perspectivele sunt sumbre.

Astfel, cartografierea acestor recife ar ajuta la protejarea lor. Specialiştii trag un semnal de alarmă că la o încălzire de 2 grade Celsius, recifele de corali vor dispărea şi astfel fac un apel pentru reducerea emisiilor de gaze.

Studiul citat de BBC este publicat în jurnalul ştiinţific Global Change Biology.