Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Academia Europeană de Film a adăugat 22 de locuri în lista de „comori” cinefile
plaja din sete, curatorial

Academia Europeană de Film a adăugat 22 de locuri în lista de „comori” cinefile

Academia Europeană de Film a adăugat 22 de locuri în lista de „comori” cinefile, anume spaţii europene care pot fi recunoscute în filme de artă.

Pe această listă se află spaţii care pot fi recunoscute în lungmetraje precum La Dolce Vitași „Amélie”.

Lista de comori ale culturii filmului european este una în continuă expansiune, care include, pe parcurs, spaţii relevante şi recognoscibile pentru cinefili, arată reprezentanţii Academiei Europene de Film.

Cu ocazia marcării celei de-a 35-a aniversări a Premiilor Academiei Europene de Film, 22 de locuri au fost adăugate listei.

O plajă din Franţa şi o cafenea din Paris, pe listă

Plaja din Sète este pe listă, datorită regizoarei Agnès Varda, care a introdus-o în lumea cinefililor cu producţia „La Pointe – Courte”.

Café des Deux Moulins din Paris a devenit celebră în filmul „Amélie” al lui Jean-Pierre Jeunet.

Lor li se alătură Centro Buñuel Calanda (Spania), Circulo de Bellas Artes (Spania), Freemasons’ Hall (Londra, Marea Britanie), Complexul Inflancka (Varşovia, Polonia), Kaffibarinn (Reykjavik, Islanda), La Samaritaine (Paris, Franţa), Lochailort Chapel (Lochailort, Marea Britanie), Mežaparks Great Bandstand (Riga, Letonia), Staţia Nyugati  (Budapesta, Ungaria), Colegiul Naval Regal din Greenwich, Quilter Street din Londra, Ribeira do Porto, Castelul Skjoldenæsholm din Danemarca, Stradun – strada principală din Dubrovnik, Croaţia, Studio Babelsberg din Potsdam, Germania, The Notting Hill Bookshop (Londra), Castelul Tjolöholm din Suedia, Fontana di Trevi din Roma şi Turnul Alb din Salonic.

Credit foto: Academia Europeană de Film