Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Arheologii au descoperit un alt Templu al Soarelui în Egipt

Arheologii au descoperit un alt Templu al Soarelui în Egipt

Arheologii au crezut mult timp că faraonii egipteni au construit doar șase Temple ale Soarelui, structuri menite să stabilească statutul zeilor cât timp erau în viață. Dar doar două astfel de structuri au fost descoperite – până săptămâna aceasta, când un arheolog a spus că a descoperit rămășițele celui de-al treilea în Abu Ghurab.

Potrivit CNN, al treilea Templu al Soarelui datează din secolul 25 înaintea erei noastre, făcând din această structură una dintre cele mai semnificative descoperiri arheologice din Egipt în ultima jumătate de secol.

Primul Templu a fost descoperit în 1898. Ceea ce nu au realizat cercetătorii din secolul al XIX-lea, totuși, a fost faptul că structura pe care au descoperit-o se afla deasupra ruinelor alteia.

Massimiliano Nuzzolo, profesor asistent de Egiptologie la Institutul pentru Culturi Mediteraneene și Orientale de la Academia poloneză de Științe din Varșovia, a declarat pentru CNN că cercetătorii au confundat ruinele ca parte a clădirii pe care o excavau, când de fapt era o cu totul altă structură.

Noul templu descoperit a fost construit de Nyserre, un faron asociat cu perioada Regatului Vechi al Egiptului care a domnit undeva între 20 și 30 de ani. În domeniul arheologiei, Nyuserre este cel mai strâns asociat cu piramidele pe care le-a construit.

Alături de rămășițele noii structuri de cărămidă descoperite, echipa lui Nuzzolo a dezgropat borcane folosite în ritualuri, sigilii antice și părți din coloanele de calcar. „Scopul principal al templului era acela de a fi locul de devinizare al regelui în viață”, a declarant Nuzzolo pentru CNN.