Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Arheologii cred că au descoperit locul unde se află templul lui Poseidon
poseidon temple

Arheologii cred că au descoperit locul unde se află templul lui Poseidon

Rămășițele structurii a ceea ce arheologii cred că a fost templul lui Poseidon au fost descoperite în situl Kleidi de lângă Samikon, Grecia, potrivit unui raport al Phys.

Locul corespunde zonei care a fost menționată în scrierile istoricului grec antic Strabon, care a descris altarul în urmă cu mai bine de 2.000 de ani.

Situat lângă coasta Peloponeziană, se știe că zona a fost lovită de mai multe tsunami în vremuri preistorice și istorice. Deoarece Poseidon este zeul grec al mărilor, locația de pe litoral ar putea susține această nouă teorie despre templu.

Poseidon, una dintre cele mai importante zeități din mitologia greacă

Împreună cu frații săi Zeus, zeul cerului și Hades, zeul Infernului, Poseidon este considerat una dintre cele mai importante zeități din mitologia greacă. Deși rămășițele au fost identificate în 2021, abia acum câteva luni arheologii și-au dat seama că ar putea fi un templu al lui Poseidon.

Rămășițele sunt în prezent în curs de cercetare de către Institutul de Arheologie Austriacă, în colaborare cu Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, Universitatea Kiel și Ephorate of Antiquities of Elis.

O analiză suplimentară este planificată în următorii câțiva ani pentru a oferi o mai bună înțelegere a structurii și a istoriei acesteia