Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Bienala de Arhitectură Transilvania, în cinci orașe
bienala de arhitectura transilvania 2023

Bienala de Arhitectură Transilvania, în cinci orașe

Bienala de Arhitectură Transilvania 2023 (BATRA) va avea loc în perioada 20 octombrie – 20 noiembrie, la Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare și Alba Iulia.

Cea de-a șasea ediție este organizată de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Transilvania, în parteneriat cu filialele OAR din Bihor, Satu-Mare, Alba și Nord-Vest, și cu sprijinul filialei naționale a OAR.

Scopul ediției 2023 este reflectat de tema aleasă, „(imp)ACT”, respectiv de credința organizatorilor că arhitectura are puterea să schimbe lumea. Partea dificilă este conștientizarea modalității în care se poate produce această schimbare și, mai ales, a felului în care această schimbare să fie în(spre) bine, se arată în prezentare.

Fotografie de arhitectură, poezie cu și despre arhitectură și conferințe se numără printre adiancentele expozițiilor principale. Trofeul ediției din acest an a fost realizat de sculptorul Daniel David Bandi.

Bienala de Arhitectură Transilvania este o manifestare care face parte dintr-o serie de evenimente din cadrul programului OAR de finanţare a premiilor filialelor pentru arhitectură, pe bază de regulament propriu şi autonomie în organizare.

batra

Expoziție aniversară BATRA

BATRA marchează anul acesta un deceniu de existență. Va găzdui 45 de evenimente și manifestări, concentrate majoritar în intervalul 20 – 28 octombrie, la Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare și Alba Iulia. Participarea la toate evenimentele BATRA 2023 este gratuită.