Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Crucile din piatră ale Bucureștiului, digitalizate. Comunitatea, invitată să contribuie
crucile de la mănăstirea antim, crucidinpiatra.ro

Crucile din piatră ale Bucureștiului, digitalizate. Comunitatea, invitată să contribuie

Muzeul Municipiului București a lansat o platformă online dedicată crucilor din piatră din București, unde sunt prezentate, cu fotografii – inclusiv de arhivă –, monumente mai mult sau mai puțin cunoscute din oraș.

Crucidinpiatra.ro este parte a unui proiect inițiat și realizat de MMB care include rezultatul eforturilor unei echipe dedicate de cercetători, istorici și iubitori ai patrimoniului cultural al Capitalei. Scopul acestui proiect este de a pune în lumină valorile și poveștile unice ascunse în spatele crucilor din piatră din diferite colțuri ale orașului. Vizitatorii site-ului vor avea ocazia să exploreze o bogată colecție de imagini, informații istorice și detalii arhitecturale.

harta crucilor din piatra

harta crucilor din piatră

Platforma cuprinde o galerie de imagini care surprinde varietatea de designuri și simboluri întâlnite pe crucile din piatră din București; informații detaliate despre cruci, inclusiv istoria lor, semnificații culturale și contextul arhitectural al fiecăreia; hărți interactive ce indică localizările crucilor din piatră aflate în diferite zone ale orașului; posibilitatea de a contribui la proiect prin împărtășirea de informații, povești de familie sau imagini.

Până în prezent, sunt documentate mai mult de 30 de astfel de monumente.

Echipa din spatele crucidinpiatra.ro invită comunitatea locală și pe cei interesați să exploreze această platformă interactivă să învețe despre moștenirea culturală a Bucureștiului și să contribuie la documentarea și conservarea acesteia.

Crucidinpiatra.ro este parte a proiectului „Mesaje săpate în piatră – digitizarea crucilor din piatră din București”, un proiect al Muzeului Municipiului București co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și coordonat de Cezar Petre Buiumaci.

Foto: crucile de la Mănăstirea Antim, crucidinpiatra.ro