Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Cum am trăit într-o pădure?

Cum am trăit într-o pădure?

TVR Timişoara este marele câştigător din cadrul Festivalului Prix CIRCOM 2021, organizat anual de Asociația Televiziunilor Publice Regionale din Europa, astfel premiul „The Grand Prix – the Best of the Best” revine documentarului „Cum am trăit într-o pădure”, premiul constând într-un trofeu şi 2000 de euro. Documentarul, care a câştigat la categoria Minorități în Societate, prezintă viețile celor rămaşi singuri în satele uitate de lume de prin România.

„E greu să crezi atunci când ești într-o pădure, când ți-e frig sau teamă că nu mai întâlnești oameni, că va veni o zi ca aceasta… cu aplauze din toată Europa, cu dovada că oamenii noștri din munți au multe de spus, că viețile lor nu au trecut în zadar, în tăcere, în păduri. Sunt izolați în munți, sunt încă acolo și astăzi le mulțumim că au făcut ceva pentru România. Au așezat-o în Europa, alături de marile televiziuni publice. E rândul României acum să le răspundă. Ei încă ne așteaptă să înțelegem sensul vieții, așa cum l-au trăit ei într-o pădure”, a declarat Dite Dinesz, realizatoarea documentarului.

 

Citiţi integral: https://www.circom-regional.eu/news1/1164-tvr-timisoara-winns-grand-prix-2021

Credit foto: dassasha