Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Descoperire surprinzătoare în Andaluzia
necropola andaluzia

Descoperire surprinzătoare în Andaluzia

Un grup de lucrători din Andaluzia a făcut o descoperire surprinzătoare în timp ce întreprindea o operațiune de întreținere a rezervelor de apă – o necropolă ce ar putea data din secolul 5 î.e.n.

Este considerat că necropola găsită în Osuna ar fi putut fi folosită de fenicieni, care s-au aflat cândva în zona estică a Mediteranei, relatează artnews.com.

În orașul din sudul Spaniei au mai fost găsite anterior ruine romane, inclusiv o necropolă ce poate fi vizitată, însă este neobișnuit ca descoperiri de felul celei recente să fie făcute aici.

Examinarea inițială a necropolei arată opt cripte funerare, trepte și spații care ar fi avut rol de atrium.

Mario Delgado, arheolog ce a condus studiul descoperirii, a declarat că necropole ca aceasta sunt de obicei găsite în regiuni precum Sardinia (Italia). El a precizat și că e posibil ca ea să fie mult mai mare decât a fost momentan dezvăluit.

Descoperirea, a adăugat el, „nu schimbă istoria, dar schimbă ce știam până acum despre istoria Osuna și ar putea fi un punct de cotitură”.

Credit foto: Guvernul regiunii Andaluzia