Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  First Light Pavilion, unde vizitatorii pot intra într-o gaură neagră sau privi precum un șarpe, inaugurat în Anglia
jodrell bank pavilion

First Light Pavilion, unde vizitatorii pot intra într-o gaură neagră sau privi precum un șarpe, inaugurat în Anglia

First Light Pavilion, atracție turistică interactivă unde vizitatorii pot intra într-o gaură neagră sau să privească precum un șarpe, va fi inaugurat în Anglia pe 4 iunie.

Atracția din Cheshire reprezintă o investiție de 21,5 milioane de lire sterline și aparține Jodrell Bank Observatory.

First Light Pavilion spune poveștile cercetătorilor de aici și va expune arhive și artefacte împreună cu animații și proiecții. Între altele, vizitatorii vor vedea o ploaie de meteoriți, se vor strecura într-o gaură neagră și pot vedea precum un șarpe, scrie BBC.

Conceptul noii clădiri este o idee originală dezvoltată de Teresa Anderson și Tim O’Brien, profesori la Jodrell Bank, instituție care aparține de Universitatea din Manchester.

Pavilionul va avea și un auditorium unde vor avea loc expoziții în stil planetariu, iar o galerie pentru expoziții temporare va prezenta procesul de construcție a clădirii. În plus, anul acesta va fi demarat și un tur ghidat prin care vizitatorii pot ajunge în părți inaccesibile până în prezent ale Observatorului.

Jodrell Bank, inaugurat în 1957, este cunoscut ca locul nașterii radioastronomiei și aici se află unul dintre primele telescoape radio din lume, folosit în cercetarea astronomică. Parte a Universității din Manchester, a fost inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 2019 și este recunoscut datorită emblematicului Telescop Lovell.

Credit foto: Jodrell Bank