Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Grecia va permite accesul animalelor de companie în zeci de situri arheologice
skyline,of,athenth,with,moanstiraki,square,and,acropolis,hill,,athens

Grecia va permite accesul animalelor de companie în zeci de situri arheologice

Grecia va permite accesul animalelor de companie în mai mult de 120 de situri arheologice, dar nu și la Acropole sau la Olympia, a anunțat recent Ministerul elen al Culturii.

Schimbarea politicii a fost aprobată în unanimitate de Consiliul Central Arheologic al Greciei, însă organizația nu a specificat încă o dată de implementare a noilor reglementări.

Accesul animalelor de companie va fi în continuare interzis în situri populare precum Acropole din Atena, Knossos din Creta, Olympia și Delphi, din cauza numărului mare de vizitatori anual, precum și în teatrele antice, templele, mormintele și monumentele cu podele din mozaic.

În prezent, doar câinii-ghid pentru vizitatorii cu dizabilități au acces în siturile arheologice ale țării.

Reguli pentru proprietarii de animale

Decizia este „un prim, dar important pas spre armonizarea cadrului de accesibilitate a monumentelor și siturilor arheologice cu standardele altor țări europene, unde se aplică deja reguli de intrare pentru animalele de companie”, a declarat ministrul Culturii, Lina Mendoni, într-un comunicat preluat de AP.

Noua politică stipulează că lesa pentru câini e obligatorie și nu trebuie să fie mai lungă de 1,5 metri. De asemenea, animalele pot fi transportate de stăpânii lor într-o husă sau într-o cutie pentru animale de companie. Câinii de talie mare trebuie să poarte botniță.

Ministerul Culturii a precizat că, pentru a li se permite accesul în siturile arheologice cu animale de companie, proprietarii lor vor fi nevoiți să prezinte certificate de sănătate pentru animalul însoțitor și să aibă asupra lor cele necesare pentru a strânge mizeria lăsată de acestea.

Pentru proprietarii de animale de companie care se răzgândesc să viziteze aceste zone istorice cu animalele de companie, Ministerul a subliniat că vor fi instalate cuști la intrările în mai mult de 110 situri arheologice.