Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Imagini semnate de fotojurnalişti români, într-o campanie de Ziua Europei
Comisia Europeană

Imagini semnate de fotojurnalişti români, într-o campanie de Ziua Europei

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat campania de comunicare „Chipurile solidarităţii europene”, în cadrul căreia vor fi prezentate imagini semnate de fotojurnalişti români.

Campania are loc în contextul aniversării semnării „Declarației Schuman”, la 9 mai 1950 şi va consta într-o expoziţie de fotografii ale unor jurnalişti (Bogdan Buda, Alex Nicodim, Sabin Cîrstoveanu, Adriana Neagoe, Paul Ursachi, Ilona Andrei, Casian Mitu, Silviu Filip, George Călin, Octav Ganea) ce documentează solidaritatea românilor cu persoanele care au părăsit Ucraina în urma invaziei ruse, grija și căldura cu care cetăţenii ucraineni au fost primiți de români în orașele de graniță, în centrele de refugiați și în casele lor.

Campania durează o lună

Campania se va desfășura timp de o lună. Poveştile spuse prin intermediul fotografiilor vor putea fi urmărite de publicul interesat atât în diferite spaţii de tip outdoor din Bucureşti, la metrou, Aeroportul Otopeni (Henri Coandă), cât şi în mediul online, pe website-ul Reprezentanţei, dar şi pe conturile de pe platformele Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, arată Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Ziua Europei celebrează semnarea unui plan ambițios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică, care este considerat începutul a ceea ce reprezintă în prezent Uniunea Europeană.

În luna mai, instituțiile Uniunii Europene invită publicul să participe la o serie de activități online și la fața locului în toate statele membre ale UE și la sediile instituțiilor UE din Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg.