Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Invenții ale lui Leonardo da Vinci, în expoziție la Arad
da vinci, complexul muzeal arad

Invenții ale lui Leonardo da Vinci, în expoziție la Arad

Expoziţia „Leonardo da Vinci – The Machines. Invenţiile unui Geniu al Renaşterii” va putea fi vizitată la Complexul Muzeal Arad în perioada 13 octombrie – 31 decembrie.

Sunt prezentate 45 de modele ale unor invenții ale lui Leonardo da Vinci în cinci segmente – maşinării pentru zbor, maşinării hidraulice, maşinării pentru construcţii, concepte pentru manufacturare şi maşinării de război.

Modelele sunt realizate din lemn de meșteșugari italieni care au reprodus fidel schițele și proiectele originale vechi de mai bine de 500 de ani.

Expoziția este organizată sub patronajul Ambasadei Italiei în România, al Consulatului Onorific al Republicii Italiene la Arad, al Institutului Italian de Cultură şi cu sprijinul Muzeului Leonardo da Vinci și marchează 130 de ani de la înființarea Complexului Muzeal Arad.

Anul trecut, „Leonardo da Vinci – The Machines” s-a aflat timp de șase luni la Castelul Cantacuzino din Bușteni, unde a fost vizitată de 48.590 de persoane, număr record pentru o prezentare a expoziției internaționale în țara noastră, din 2018 până în prezent.