Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Leeds Light Night: Evenimentul anual care iluminează oraşul se întoarce la jumătatea lui octombrie

Leeds Light Night: Evenimentul anual care iluminează oraşul se întoarce la jumătatea lui octombrie

Proiecţii de lumină spectaculoase pe clădiri reprezentative ale oraşului Leeds vor reveni, pe 14 şi 15 octombrie, la Leeds Light Night, anunţă BBC.

Astfel, cei care vor fi prezenţi în oraşul britanic în acea zi pot vedea o “copie” a Pământului dar şi fulgere în format digital asupra Leeds Civic şi proiecţii luminoase ale unor sculpturi, în port.

Organizatorii au pregătit peste 40 de instalaţii de lunimă şi lucrări artistice, dedicate evenimentului.

Consiliul oraşului adaugă că acesta este “un eveniment unic”, care va atrage mii de persoane în centru, în contextul în care tema manifestării este întoarcerea la natură şi la mediu.

Organizatorii insistă că acest eveniment reprezintă “întoarcerea la un format familiar”, chiar dacă programul a fost modificat în aşa fel încât să fie respectate măsurile de siguranţă sanitară.

Ediţia de anul trecut a adus 80.000 de vizitatori, în două nopţi dedicate artei create de lumini.