Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Manuscrise de Cioran și Eliade achiziționate de stat, clasate Tezaur și administrate de Biblioteca Națională
manuscrise cioran, eliade, ministerul culturii

Manuscrise de Cioran și Eliade achiziționate de stat, clasate Tezaur și administrate de Biblioteca Națională

Cinci manuscrise ale lui Emil Cioran și Mircea Eliade cumpărate de Ministerul Culturii în primăvara acestui an au fost clasate în categoria Tezaur și vor fi păstrate în patrimoniul statului.

Ministerul Culturii și-a exercitat în acest an dreptul de preempțiune și negociere pentru cele cinci bunuri culturale mobile. Aceasta este prima achiziție realizată după anul 2008.

Ministrul Culturii, Lucian Romascanu, a semnat pe 25 martie contractul de achiziție a acestora, iar în luna aprilie manuscrisele au fost expuse publicului la sediul Bibliotecii Naționale a României (BNaR).

Guvernul a adoptat pe 28 decembrie 2022 proiectul de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a bunurilor culturale mobile și darea lor în administrarea Bibliotecii Naționale a României.