Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Milenialii şi Generația X

Milenialii şi Generația X

Conform medicalxpress.com via American Journal of Epidemiology, deşi medicina a evoluat de-a lungul ultimului secol, Milenialii (sau Generația Y, născuți între 1981 şi mijlocul anilor ’90) şi Generația X (născuți între 1965 şi 1980) sunt mai predispuși la îmbolnăvire și îmbătrânesc mai repede decât părinții şi bunicii la vârsta lor. Aceasta este concluzia unui nou studiu care a analizat indicatori ai sănătății fizice şi mentale, de-a lungul generațiilor.

Astfel că nu doar creșterea ratelor de obezitate explică deteriorarea stării de sănătate ci şi alți factori cum ar fi: depresia, stilul de viață din ce în ce mai sedentar, fumatul și consumul crescut de droguri și alcool. De asemenea, au fost înregistrate niveluri mai ridicate de anxietate şi depresie, ce au dus la creşterea numărului de sinucideri, ce au fost denumite de experți “decese din disperare”.

 

Citiţi integral: https://medicalxpress.com/news/2021-03-gen-millennials-worse-health-prior.html

Credit foto: dassasha