Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Noapte Albă a Filmului Românesc, la București și Cluj-Napoca

Noapte Albă a Filmului Românesc, la București și Cluj-Napoca

Seria de proiecții Noapte Albă a Filmului Românesc va avea loc anul acesta pe 24 septembrie în mai mult de zece spații din București și Cluj-Napoca.

În noaptea dedicată cinema-ului românesc vor fi prezentate unele dintre cele mai titrate filme ale anului, producții prezentate în festivaluri, premiate, precum și poveștile din spatele lor, spuse de realizatori.

Spațiile din București care îi vor primi pe cinefili sunt Cinema „Elvire Popesco” (interior și în aer liber), Cinema Muzeul Țăranului, Amfiteatru TNB, Grădina cu filme CREART, Unteatru – Open Air, Deschis Gastropub, J’ai Bistrot, Cinema sub clar de lună (Grădina Muzeului Național al Literaturii Române), Grădina Alhambra, Mercato Kultur și Hollywood Multiplex.

La Cluj-Napoca, filmele vor rula la Cinema Victoria.

Programul va include lungmetraje precum „România sălbatică” (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache), documentar ce dezvăluie frumuseți ascunse ale naturii din țara noastră, premiat de public la TIFF 2021, foto-documentarul „Spioni de ocazie” (r. Oana Giurgiu), despre o poveste puțin cunoscută din Al Doilea Război Mondial, „Întregalde” (r. Radu Muntean), care a avut premiera anul acesta în Quinzaine des Réalisateurs, secțiune paralelă a Festivalului de la Cannes, „Neidentificat” (r. Bogdan George Apetri), film polițist recompensat cu premiul criticii la TIFF 2021, „Căutătorul de vânt” (r. Mihai Sofronea) și „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu), povestea unui jandarm a cărui relație cu un alt bărbat îi amenință stabilitatea profesională și personală, dramă prezentată în premieră mondială anul acesta la Festivalul Internaţional Tallinn Black Nights (PÖFF), premiată pentru interpretare (Conrad Mericoffer) la festivalurile Gijón şi Torino, dublu premiată la TIFF 2021.

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc cu respectarea măsurilor în vigoare în contextul sanitar.

Programul și biletele vor fi disponibile în curând. Detalii pe: www.facebook.com/NoapteaAlba