Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Obiecte din colecția British Museum, deteriorate și date dispărute. Un angajat a fost concediat

Obiecte din colecția British Museum, deteriorate și date dispărute. Un angajat a fost concediat

Comandamentul pentru infracțiuni economice al Poliției Metropolitane a deschis o anchetă după ce a fost raportat că diverse piese din patrimoniul British Museum au dispărut, au fost furate sau deteriorate, iar un angajat al muzeului a fost concediat.

Obiecte, inclusiv din aur, bijuterii și pietre semiprețioase, s-au numărat printre cele date dispărute, furate sau deteriorate din colecția muzeului londonez.

Majoritatea obiectelor erau păstrate într-o magazie, au precizat reprezentanții muzeului. Directorul Hartwig Fischer a declarat că instituția a „pus capăt acestei situații”, citează BBC.

El a adăugat: „Acesta este un incident extrem de neobișnuit. Știu că vorbesc în numele tuturor colegilor când spun că luăm foarte în serios protejarea tuturor obiectelor aflate în grija noastră”.

Vor fi luate măsuri legale împotriva membrului personalului care a fost concediat, a mai fost transmis din partea muzeului.

Obiectele, păstrate în scop academic

George Osborne, președintele British Museum, a transmis: „Administratorii muzeului au fost extrem de îngrijorați când am aflat la începutul acestui an că au fost furate obiecte din colecție”.

„Am chemat poliția, am impus măsuri de urgență pentru a spori securitatea, am înființat o analiză independentă cu privire la ceea ce s-a întâmplat și la ce avem de învățat și am folosit toate puterile disciplinare de care dispunem pentru a ne ocupa de persoana pe care o considerăm responsabilă”, a adăugat el.

Niciunul dintre obiectele în cauză, care datează din secolul al XV-lea î.e.n. până în secolul al XIX-lea e.n., nu fusese expus recent și ele au fost păstrate în principal în scopuri academice și de cercetare, a mai precizat muzeul.

Ancheta independentă a muzeului va fi condusă de fostul administrator Sir Nigel Boardman și de agentul șef de poliție Lucy D’Orsi, de la British Transport Police. Ei vor oferi recomandări cu privire la viitoarele măsuri de securitate și vor demara „un program riguros de recuperare a obiectelor dispărute”, potrivit muzeului.