Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Directorul British Museum renunță la funcție. Alegerea noului manager, la nivel internațional

Directorul British Museum renunță la funcție. Alegerea noului manager, la nivel internațional

Istoricul de artă german Hartwig Fischer, directorul British Museum, se va retrage din funcție în 2024, după opt ani în care a contribuit la elaborarea unui plan de renovare a muzeului. Instituția a precizat că în toamnă va demara, la nivel internațional, procedura de selecție a următorului director.

Muzeul londonez reprezintă una dintre cele mai mari atracții turistice din Marea Britanie, cu mai mult de 6 milioane de vizitatori în fiecare an.

Hartwig Fischer a fost implicat, între altele, în crearea unei noi unități de cercetare și depozitare, care va fi inaugurată anul viitor. Colecția de cercetare arheologică a British Museum (British Museum Archaeological Research Collection) a fost descrisă ca fiind un proiect multigenerațional.

În plus, sunt luate măsuri pentru a deveni un muzeu „mai ecologic”, investind în următorii ani în surse de energie durabilă – un aspect în care Fischer a fost de asemenea implicat.

Fischer, care a fost anterior director general al Colecțiilor de artă de stat din Dresda, a transmis: „Am avut privilegiul de a conduce o echipă de profesioniști remarcabili și de a colabora cu parteneri, comunități și instituții surse de inspirație din Marea Britanie și din întreaga lume. Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat. Acum este momentul să dau mai departe conducerea pentru a continua să creăm un muzeu cu adevărat global, rămânând în același timp în centrul vieții culturale a Marii Britanii”.