Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Piese de port și podoabe tradiționale din patrimoniul a 12 muzee din România, la MNȚR
bucharest,,romania,,21,august,2021, ,the,building,of,the

Piese de port și podoabe tradiționale din patrimoniul a 12 muzee din România, la MNȚR

Zeci de piese de port și podoabe tradiționale din patrimoniul a 12 muzee din România vor fi expuse între 22 august și 17 septembrie în Sala Media a Muzeului Național al Țăranului Român.

Expoziția cu caracter itinerant „Dincolo de poveste. Graiul straielor moștenite” este organizată de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român.

Cele 36 de piese de port și podoabe tradiționale creează firul unor povești pentru a vedea ce ne unește, ce ne apropie, se arată în prezentare.

Pe lângă cele două instituții, la proiect au participat Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul de Etnografie Brașov, Muzeul Maramureșean Sighetu Marmației, Muzeul Brăilei „Carol I”, Muzeul Civilizației Dacice și Romane și Colecția Etnografică Marius Matei.

Vernisajul de la București e programat pe 22 august, la ora 17:00. Expoziția va putea fi vizitată la Sala Media, în perioada 22 august – 17 septembrie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Intrarea este liberă.