Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Romanian Jewelry Week, ediție specială la Timișoara
romanian jewelry week timisoara

Romanian Jewelry Week, ediție specială la Timișoara

O ediție specială Romanian Jewelry Week va avea loc la complexul ISHO din Timișoara, între 30 iunie și 2 iulie, unde aproximativ 50 de designeri și colective din România și străinătate își vor expune creațiile.

Programul cuprinde expoziții, tururi ghidate, conferințe, masterclass-uri și workshop-uri dedicate domeniului bijuteriei ca formă de artă distinctă. Acest proiect e destinat programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, cu potențial de eveniment recurent.

„Latura artistică a bijuteriei se manifestă atât la designerii independenţi, cât şi la creativii care devin antreprenori. Bijuteria şi actul creativ sunt, mai mult ca oricând, un vehicul de comunicare pentru ideile în schimbare, pentru mesajele adresate unei lumi aflate în intercomunicare şi conexiune. Industria creativă, această invenţie extraordinară, este de fapt decizia celor instruiţi de a se exprima creativ şi de a nu se opri cu mesajul lor la graniţa dintre lume şi propriul atelier. Ideea lui Leonardo da Vinci despre lumea văzută ca prelungire a atelierului artistului devine mai prezentă ca oricând”, spune David Sandu, curator Romanian Jewelry Week.

Romanian Jewelry Week este un proiect anual internațional organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, care reunește în fiecare ediție designeri și colective din întreaga lume. După trei ediții desfășurate în București, în spații culturale precum Biblioteca Națională a României, Arcub, Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național Cotroceni, Romanian Jewelry Week va organiza o primă ediție specială în Timișoara în 2023.

Program eveniment: 30 iunie, între orele 16:00 și 20:00; 1 – 2 iulie, între 11:00 și 20:00. Biletele se găsesc în format electronic, pe iabilet.ro, și în magazinele Flanco și Diverta.