Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Romanian Jewelry Week, în mai multe spații din București
bijuterie, rojw

Romanian Jewelry Week, în mai multe spații din București

Cea de-a treia ediție a Romanian Jewelry Week va avea loc la Biblioteca Națională a României și în alte cinci spații din București, în perioada 5 – 9 octombrie.

Evenimentul organizat de Assamblage propune târguri, expoziții, conferințe și tururi ghidate, între altele.

Mai mult de 150 de designeri din zeci de țări, la ROJW

Mai mult de 150 de designeri, școli și colective din peste 30 de țări din întreaga lume fac parte din selecția Romanian Jewelry Week 2022.

Vor fi prezentate creații semnate de artiști contemporani din țări ca SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Chile, Spania, Germania, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Italia, Olanda, Grecia, Austria, Republica Moldova, Israel, China, Iran, Mongolia, Coreea de Sud și, desigur, România.

Printre colaborările speciale din acest an se numără expoziții capsulă ale altor săptămâni ale bijuteriei din Europa – Bruxelles Jewelry Week, Budapest Jewelry Week, Milano Jewelry Week și Legnica Silver Festival.

Lucrări premiate la Global Design Graduate Show 2021

ArtsThread va expune o selecție a lucrărilor câștigătorilor Global Design Graduate Show 2021, un concurs internațional desfășurat în colaborare cu Gucci dedicat absolvenților de universități de artă și design din întreaga lume.

SMCK on Reel, primul festival video dedicat bijuteriei de autor, va prezenta o selecție curatorială a filmelor prezentate la Munchen Jewelry Week 2022, cu un focus special dedicat designerilor ucrainieni.

Publicul va avea ocazia să observe modul în care se redefinesc orizonturile bijuteriilor contemporane prin munca acestor autori și însemnătatea autenticității fiecărei piese în parte, la târgul de bijuterie contemporană ROJW, pe 8 și 9 octombrie.

Foto: creație Leticia Domingues (Germania). Credit foto: ROJW