Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Spectacolul imersiv „Micul Prinț: Povestea unei prietenii”, în premieră românească
micul print, mina

Spectacolul imersiv „Micul Prinț: Povestea unei prietenii”, în premieră românească

MINA – Museum of Immersive New Art va inaugura un nou spațiu imersiv în care va expune, exclusiv în luna decembrie, spectacolul de teatru digital „Micul Prinț: Povestea unei prietenii”.
Această producție inovatoare îmbină teatrul tradițional, animația de film și arta digitală.

Prin intermediul tehnologiilor emergente, spectacolul transpune publicul în universul magic al Micului Prinț. Personajele din poveste sunt interpretate de către actori reali, utilizând tehnologii precum motion tracking și efecte speciale cu chroma key. Această abordare oferă o producție multimedia captivantă, care aduce laolaltă actori filmați și personaje animate, oferind publicului o interpretare inedită a poveștii clasice.

Spectacol de teatru itinerant

Folosind tehnologii de scenografie de ultimă generație, atât tradiționale, cât și digitale, spectacolul spune povestea magică a Prințului și a prieteniei lui cu un pilot.

El a fost deja prezentat cu succes în Dubai, Istanbul și Antalya, atrăgând mai mult de 31.000 de vizitatori în doar câteva luni. Prin această adaptare modernă, spectacolul reprezintă un omagiu adus poveștii care în 2023 împlinește 80 de ani de la publicare.

„Micul Prinț: Povestea unei prietenii” este realizat de Illusionist Digital Art Studio, o echipă de artiști interdisciplinari, de new media art, din Turcia, premiată la nivel internațional în competiții precum Muse Creative Awards din SUA, categoria Experiential & Immersive, Event Technology Awards din Regatul Unit, categoria Best Technology Use, și Reddot Awards din Germania, categoria Communication Design Awards.
Pentru reprezentația din România, producția audio a fost realizată de Alexei Țurcan, cu voci înregistrate de actori români.

Scrisă și ilustrată de Antoine de Saint Exupéry, cartea „Micul Prinț” a fost publicată prima dată în 1943, la New York, în engleză și franceză, înainte de a fi lansată în Franța, în 1946, de Gallimard, unde a devenit un bestseller (a fost vândută în mai mult de 14 milioane de exemplare). A fost adaptată de mai multe ori în animații, filme și piese de teatru și a avut succes în întreaga lume.
Este cea mai tradusă carte din lume, cu mai mult de 500 de traduceri oficiale.

Biletele pentru „Micul Prinț: Povestea unei prietenii” sunt disponibile online, pe site-ul muzeului, la prețul de 50 de lei. Spectacolul durează 40 de minute, va fi prezentat de miercuri până vineri, între orele 17:00 și 21:00, iar sâmbăta și duminica, de la 10:00 la 21:00, și este recomandat celor cu vârsta de peste 3 ani.