Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Van Gogh, The Immersive Show” – în noul sezon MINA
vincent van gogh, the yellow house (the street), post impressionist painting, 1888

„Van Gogh, The Immersive Show” – în noul sezon MINA

„Van Gogh, The Immersive Show” deschide un nou sezon al MINA – Museum of Immersive New Art din București, la 1 martie.

Spectacolul este o producție proprie, creată și regizată de studioul Les Ateliers Nomad și acompaniată de coloana sonoră semnată de Alexei Țurcan.

Spectacolul va rula pentru o perioadă de 6 luni, iar biletele sunt disponibile pe site-ul minamuseum.com.

Inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele lui, spectacolul se dorește a fi o incursiune în operele celebrului artist olandez. Citatele selecționate din corespondența lui Van Gogh aduc o notă personală și profundă în narațiune.

„Van Gogh, The Immersive Show”, o călătorie interactivă, îmbină tehnologia de ultima generație și proiecțiile spectaculoase cu geniul artistic al lui Vincent Van Gogh.

Printre operele ce pot fi admirate în spectacolul imersiv se numără „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Iriși”, „Mâncătorii de cartofi” și opere din perioada de creație timpurie.

MINA – Museum of Immersive New Art, primul spațiu imersiv din București, a fost inaugurat în vara lui 2023 cu două show-uri în premieră românească: „Gustav Klimt. The Immersive Show” și „Lumea Subacvatică. O călătorie imersivă a apei”.

Credit foto: Alamy