Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Alter Reality”, instalație creată de Alina Aldea special pentru Anaid Art Gallery
alina aldea

„Alter Reality”, instalație creată de Alina Aldea special pentru Anaid Art Gallery

„Alter Reality”, instalație creată de Alina Aldea special pentru Anaid Art Gallery din București, va fi prezentată public pe 14 iulie.

Expoziția care cuprinde instalația va fi deschisă în spaţiul pop-up din Strada Ion Slătineanu 29, Ap. 2, la ora 18:00, și este curatoriată de Diana Dochia.

Ea face parte din proiectul colaborativ pentru scena de artă bucureșteană #doijoi. Galeriile de artă au program extins de vizitare, 18:00 – 22:00, vernisaje şi evenimente speciale, în a doua joi a fiecărei luni.

Publicul va putea viziona expoziţia în perioada 15 iulie – 20 iulie 2022, numai cu programare în prealabil, la info@anaidartgallery.com sau telefonic, la numărul 0723 364 168.

Cine este Alina Aldea

Alina Aldea s-a făcut remarcată în ultimii ani printr-o serie de expoziţii personale site-specific prin care erodează spaţiul expoziţional. Instalaţiile mixează adesea elemente din lumea organică – crengi, blană, pene – asociate cu materiale sintetice, precum plexiglas și răşini, pentru a crea senzaţia unui laborator hibrid.

„Alter Reality” este despre o lume în care naturalul se întrepătrunde cu artificialul, în care elementele din cele două lumi coexistă şi convieţuiesc dând naştere unor noi forme şi formule de viaţă, afirmă curatoarea.

Acest laborator este prefaţat de o serie de desene în tuş, în care entrelacurile vegetale şi florale se întrepătrund cu un sistem de tuburi, ce se vor dezvolta într-o serie de eprubete tridimensionale parazitate în interior de florescenţe din blană şi pene. „Viziunea elementelor este situată la limita dintre organic şi raţional, între natural şi artificial, între real şi ficţiune”, afirma artista.

Alina Aldea este absolventă a Universităţii de Artă Bucureşti, Facultatea de Sculptură şi în ultimii ani a dezvoltat un program ce degajă o notă personală şi unică în zona instalaţiilor site-specific din România. Artista a expus în importante expoziţii de grup şi personale din Italia, Malta, Germania, Suedia, Japonia, România. Lucrări semnate de ea se regăsesc în colecţia permanentă a MNAC – Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi în importante colecţii publice şi private din ţară şi străinătate.