Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Aman, Tăttărescu și Grigorescu, în licitația de toamnă a casei Artmark
aman, natura statica, artmark, curatorial

Aman, Tăttărescu și Grigorescu, în licitația de toamnă a casei Artmark

Lucrări create de mari maeștri ai secolului XIX, precum Theodor Aman, Gheorghe Tăttărescu și Nicolae Grigorescu, alături de opere ale interbelicilor Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady și ale postmodernilor Ion Țuculescu, Corneliu Baba și Alexandru Ciucurencu sunt incluse în licitația de toamnă a casei Artmark, care va avea loc pe 25 octombrie.

Cel mai valoros lot este „Natură statică cu cireșe, caise și tutun” (1880 – 1885), de Theodor Aman, ulei pe pânză cu valoare estimată la 70.000 – 100.000 de euro.

Tabloul e parte din colecția istorică a medicului Carmen Bușulenga-Nicolau, autoare a numeroase studii de specialitate (ginecologie, medicină infantilă și pediatrică, pneumologie), medic la Clinica de Pediatrie a Spitalului „Grigore Alexandrescu” în anii ’60 – ’70.

Un alt ulei pe pânză, „Nifon Mitropolitul Primat al Ungro-Vlahiei” (1872), de Gheorghe Tăttărescu, este estimat la 50.000 – 80.000 de euro.

La aceeași valoare este estimat și portretul „Calinic Miclescu Mitropolitul Primat al Ungro-Vlahiei”, ulei pe pânză de Carol Popp de Szathmari.

nomazi, grigorescu, artmark, curatorial

„Nomazi”

„Nomazi” (1873), ulei pe pânză lipită pe lemn, de Nicolae Grigorescu, din colecția istorică Maria Chihăescu, are o valoare estimată la 50.000 – 70.000 de euro, iar „Câmp de porumb”, ulei pe pânză de Ion Țuculescu, la 40.000 – 60.000 de euro.

Licitația de toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești va avea loc, pe 25 octombrie, de la ora 19:00, în format hibrid.