Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Aproximativ 300 de opere create de Sophie Taeuber-Arp sunt prezentate la MoMA, până pe 12 martie

Aproximativ 300 de opere create de Sophie Taeuber-Arp sunt prezentate la MoMA, până pe 12 martie

Reprezentanţii muzeului newyorkez o prezintă pe Sophie Taeuber-Arp  (1889–1943) drept unul dintre cei mai talentaţi artişti multilateral dezvoltaţi. Expoziţia de la MoMA reliefează cariera sa, de la profesoară de arte la participant activ la mişcarea Dada, la creatoare de textile, picturi murale, vitralii, mobilă şi clădiri, sculptor, editor de revistă şi pionier al stilului abstract. Pentru ea, stilul abstract a fost mereu conectat la viaţa cotidiană. Mişcarea sa fluidă printre genuri, discipline şi roluri creative a făcut-o un personaj relevant al timpului său.

Sophie Taeuber-Arp: Living Abstraction” este prima expoziţie dedicată artistei în SUA, în aproape 40 de ani. Cele aproximativ 300 de lucrări ale sale sunt textile, marionete, piese de design interior, picturi şi sculpturi în relief, fotografii şi printuri. Scopul evenimentului este să aprofundeze munca ei şi să exploreze manierele prin care a trecut graniţa dintre artele plastice şi design.

Înainte de expoziţia de la MoMA, lucrările sale au mai putut fi văzute la Kunstmuseum din Basel (19 martie – 20 iunie, 2021) şi Tate Modern din Londra (13 iulie – 17 octombrie, 2021).