Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Aproximativ 80 de galerii, la târgul Asociației Dealerilor de Artă din America
adaa

Aproximativ 80 de galerii, la târgul Asociației Dealerilor de Artă din America

Aproximativ 80 de galerii vor participa la târgul Asociației Dealerilor de Artă din America (ADAA), care va avea loc în Park Avenue Armory din New York între 3 și 6 noiembrie 2022, cu o avanpremieră pe 2 noiembrie.

Anul acesta, organizația împlinește șase decenii de la înființare, iar această ediție a târgului va fi cea mai mare de până acum, cu nume ca David Zwirner, Lisson, Galerie Lelong & Co., Nara Roesler, Kasmin, Petzel, Matthew Marks Gallery și Sean Kelly.

Galeriile din ADAA care nu au participat la recentele ediții vor fi acum între expozanți. Printre acestea se numără Lehmann Maupin, Paula Cooper Gallery, Mitchell Innes & Nash și Anton Kern Gallery. Câțiva noi membri ai asociației vor participa de asemenea, inclusiv Almine Rech, Gavlak, Derek Eller Gallery și Parrash Heijnen.

„În ciuda saturației de târguri de artă în lume, ADAA continuă să fie târgul preferat de mulți dealeri – inclusiv de mine – datorită nivelului său restrâns, apropierii de colecționari și a spiritului sincer de colegialitate care se simte între galeriile participante”, a transmis Susan Sheehan, care a condus comitetul de selecție de anul acesta. „A 60-a aniversare a generat un entuziasm palpabil între membrii ADAA, ceea ce este un semnal clar al forței și maturității noastre ca organizație”.

Art Show caritabil și sustenabil

Ediția va cuprinde și 55 de prezentări solo, iar începând de anul acesta, asociația dezvoltă o inițiativă privind sustenabilitatea – centrată pe cum producția târgului afectează clima.

ADAA cuprinde 200 de galerii din mai mult de 30 de orașe americane.

Înființat în 1989, pentru a sprijini Henry Street Settlement, serviciu social nonprofit din Lower East Side, târgul de artă a strâns mai mult de 35 de milioane de dolari pentru acea organizație în ultimele trei decenii. Toți banii obținuți din vânzarea de bilete merg către Henry Street.