Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Aproximativ 80 de picturi Traian Bilțiu-Dăncuș, la Chișinău
traian bilțiu dăncuș, art safari1, curatorial.ro

Aproximativ 80 de picturi Traian Bilțiu-Dăncuș, la Chișinău

Expoziția „Chipuri de țărani în pictura românească”, cu 78 de picturi create de artistul plastic român Traian Bilțiu-Dăncuș, este deschisă în Sala Mare a Centrului Expozițional „Constantin Brâncuși” din Chișinău până la 7 aprilie.

Organizată de Art Safari / Fundația „Art Society” în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, expoziția are drept obiectiv aducerea în atenție a unuia dintre cei mai fideli pictori etnografi din România.

Cele 78 de lucrări provin din colecția Muzeului Maramureșean și din colecții private și sunt o mărturie a multitudinii de tradiții și obiceiuri și a bogăției etnografice deosebite, prezentate anterior de Art Safari la București, în expoziția „Culorile Maramureșului”.

Curatori ai expoziției care marchează 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România (27 martie) sunt Mirela Barz și prof.univ.dr. Ioan Opriș.

Foto: „Culorile Maramureșului” @ Art Safari (c) curatorial.ro