Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Artă contemporană – prezentată în “turneu” în Marea Britanie

Artă contemporană – prezentată în “turneu” în Marea Britanie

O primă expoziţie a anului din această serie va fi deschisă sâmbătă, în Galeria de Artă din Wolverhampton şi poate fi admirată până pe 10 aprilie, arată BBC.

British Art Show 9 este cel mai important turneu de artă contemporană din Regatul Unit, care cuprinde opere semnate de 40 de creatori. Turneul a început anul trecut, în Aberdeen şi după Wolverhampton va ajunge în Manchester şi în Plymouth.

Expoziţia este structurată în jurul a trei mari teme: vindecare, grijă şi istorie reparativă; tactică şi actul de a fi împreună; variante de viitor imaginare.

În Wolverhampton, discursul este centrat asupra “dialogului critic” privind istoria culturală a locului. Printre operele expuse se numără lucrarea semnată de Mandy El Sayegh, care acoperă pereţi cu ziare, pentru a transmite senzaţia de supraîncărcare senzorială.

Credit foto: BBC