Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiste care trăiesc și creează în Brașov, într-un film documentar
premiera de film. propriile muze

Artiste care trăiesc și creează în Brașov, într-un film documentar

Evoluția profesională a șapte artiste care trăiesc și creează în Brașov este documentată de regizoarea Elena Borcea în filmul „Propriile muze”, care va fi proiectat în premieră, pe 8 martie, la Muzeul de Artă Brașov.

Protagonistele redau din perspectivele personale experiența de a fi femeie-artist în prezent.

Producție a Muzeului de Artă Brașov, filmul etalează poveștile și abordările creative ale unor artiste aflate în etape diferite ale carierei: Corina Drăgan, Iulia Jugaru, Mariana Mattis-Teutsch, Marcela Rădulescu, Magdalena Stăvilă, Victoria Țăroi și Manuela Zvîc.

Filmul „Propriile muze” este o explorare a spațiului de lucru al fiecărei artiste, a procesului de lucru și a motivației care stă la baza realizării operei artistice. Aspectele comune, dar și distincțiile dintre cele șapte artiste prezentate ies la suprafață în cadrul dialogului dintre ele. Discuțiile prezintă perspectivele lor asupra drumului unei femei în domeniul artelor, provocările și momentele dificile din carieră.

Elena Borcea a absolvit regie de film la UNATC și are un master de antropologie la SNSPA. În ultimii ani, a coordonat diverse workshop-uri de film adresate tinerilor.

Proiecția va avea loc de la ora 18:00 la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21. Accesul la eveniment va fi gratuit.