Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Banksy a revendicat o nouă pictură murală în Margate
banksy, margate

Banksy a revendicat o nouă pictură murală în Margate

O pictură murală care a apărut pe un perete din Margate (Kent) a fost confirmată ca fiind opera artistului stradal Banksy.

Aceasta reprezintă o gospodină din anii 1950, cu un ochi umflat și un dinte lipsă, care aparent închide un bărbat într-o ladă frigorifică.

Banksy a publicat o fotografie a lucrării pe pagina sa de Instagram în dimineața de Valentine’s Day, iar multe dintre comentarii sugerează că face referire la combaterea violenței împotriva femeilor.

Artistul, a cărui identitate rămâne necunoscută, a scris alături de fotografie: „Mascara de Ziua Îndrăgostiților”.

Banksy a postat și imagini care arată un prim-plan al feței zâmbitoare, dar aparent lovită a femeii.

Opera de artă, care încorporează o reală ladă frigorifică aruncată, cuprinde și alte gunoaie aflate pe jos, inclusiv un scaun alb de grădină rupt, o ladă albastră și o sticlă de bere goală.

Banksy a mai creat anterior opere de artă pentru Ziua Îndrăgostiților, inclusiv o lucrare care a apărut în urmă cu trei ani în Bristol, oraș natal al artistului.