Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Barcelona- Capitala lumii pentru Arhitectură

Barcelona- Capitala lumii pentru Arhitectură

Zilele acestea Barcelona a fost nominalizată de catre UNESCO Capitala Lumii pentru Arhitectură în 2026. Barcelona a câștigat în fața candidaturii Bejing-ului, după nominalizarea pentru 2023 a orașului Copenhaga, succedând Capitalei Arhitecturii 2020 Rio de Janeiro. Aceasta din urma s-a desfășurat strict online din motive cauzate de pandemie.

Barcelona va urma să găzduiască în 2026 Congresul Internațional al Uniunii Internaționale a Arhitecților (la 3 ani dupa viitorul congres care are loc la  Copenhaga, în 2023).

În anii următori Barcelona va organiza numeroase evenimente culturale de anvergură legate de arhitectură printre care găzduirea celei de a XXV- a ediții a Bienalei Spaniole de Arhitectură și Planificare Urbana (BEAU) precum și Centenarul morții celebrului architect catalan Antoni Gaudi, sperându-se cu acest prilej ca se va finaliza opera sa neterminată: Catedrala Sagrada Familia.

Citiți integral: https://www.archdaily.com/966002/barcelona-named-unesco-world-capital-of-architecture-for-2026