Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Biletele pentru expoziția Vermeer de la Amsterdam se vând rapid
Rijksmuseum

Biletele pentru expoziția Vermeer de la Amsterdam se vând rapid

Mult așteptata expoziție Johannes Vermeer de la Rijksmuseum va fi vernisată pe 10 februarie, dar instituția olandeză a vândut deja mai mult de 200.000 de bilete, relatează Associated Press.

Muzeul din Amsterdam și-a prelungit orarul pentru ca mai mulți oameni să poată vizita expoziția.

Expoziția cuprinde 28 dintre cele 37 de picturi care îi sunt atribuite în general maestrului olandez din secolul al XVII-lea.

Primele recenzii sunt entuziaste. Adrian Searle i-a acordat cinci stele în The Guardian. „Ultima mare expoziție Vermeer, la Haga, a fost o experiență febrilă și aglomerată”, scrie el referindu-se la show-ul din 1996. „Aici, arta are loc să respire”.

În Washington Post, Philip Kennicott spune că expoziția „este frumos concepută, cu dezvăluiri dramatice și perspective emoționante” și sugerează că este „aproape sigur… ultima mare expoziție Vermeer a unei epoci trecătoare din istoria muzeelor, a marilor narațiuni și a culturii occidentale”.

Retrospectiva va fi deschisă până pe 4 iunie.