Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Bonhams a cumpărat cea mai importantă casă de licitații din Danemarca

Bonhams a cumpărat cea mai importantă casă de licitații din Danemarca

Bonhams a anunțat că a cumpărat pe 22 martie Bruun Rasmussen Auctioneers, cea mai importantă casă de licitații din Danemarca.

Compania cu sediul la Londra nu a dezvluit termenii financiari.

Bruun Rasmussen Auctioneers se alătură astfel Bukowskis, casă de licitație suedeză cumpărată de Bonhams în ianuarie 2022, și Skinner (SUA), achiziționată de Bonhams pe 16 martie 2022, ca parte a rețelei internaționale a casei de licitație.

Bruun Rasmussen a fost fondată la Copenhaga în 1948 de Arne Bruun Rasmussen, al cărui fiu, Jesper, a condus compania începând din 1985.

Jesper Bruun Rasmussen va continua să fie președinte emerit, în timp ce compania va fi condusă de Jakob Dupont, din funcția de CEO.

Bruun Rasmussen vinde anual mai mult de 75.000 de loturi

Cu sediul principal în cartierul Nordhavn din Copenhaga, compania este una dintre principalele case de licitații din Scandinavia și pionier în domeniul digital. Aici au loc licitații în format fizic și online.

Bruun Rasmussen vinde peste 75.000 de loturi, anual, dintr-o gamă largă – de la mobilă, picturi și vin, la bijuterii, cărți și alte antichități.

Compania este subiectul unui serial documentar, „Auktionshuset”, care a fost difuzat la o televiziune daneză începând cu 2013.

Bonhams, peste 400 de licitații în 2022

Fondată la Londra, în 1783, Bonhams, una dintre principalele case de licitații din lume, a fost achiziționată de o societate britanică cu capital privat, Epiris, în septembrie 2018. De atunci, au fost făcute investiții substanțiale, mai ales în zona digital, marketing și de personal.

Bonhams are principale spații de vânzare în Londra, New York, Los Angeles, Paris, Hong Kong, Edinburgh și Sydney. Anul acesta va organiza mai mult de 400 de vânzări din 53 de categorii diferite.