Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Brera Modern, muzeu milanez inaugurat după 50 de ani
milano,,italy, ,march,2023:,brera,art,gallery,(pinacoteca,di

Brera Modern, muzeu milanez inaugurat după 50 de ani

Galeria Brera Modern din Milano va fi inaugurată în luna decembrie, după mai bine de jumătate de secol de întârzieri, proiectul înfruntând aproximativ 40 de guverne italiene.

Muzeul va găzdui arta modernă de la Pinacoteca di Brera din Milano.

Brera Modern, situat foarte aproape de galeria principală, va fi inaugurat oficial la 7 decembrie, când va avea loc și premiera anuală de gală a stagiunii de operă de la Scala.

Angelo Crespi a preluat funcția de director al Brera în februarie 2024, ca parte a măsurilor guvernului de dreapta de numire a unor italieni la conducerea instituțiiilor culturale cheie. Predecesorul lui, istoricul britanic-canadian James Bradburne, care a făcut presiuni pentru finalizarea muzeului de artă modernă, a încheiat două mandate de patru ani și nu a fost eligibil pentru a continua.

Pinacoteca di Brera, înființată în 1809, oferă posibilitatea de a aprecia arta antică și modernă într-unul dintre cele mai mari complexe din Milano. Conține capodopere de Canova, Caravaggio, Rafael și Hayez, dar multe dintre lucrările de artă modernă din colecția sa au fost mult timp abandonate în depozit.

Este așteptat ca Brera, cu adăugarea muzeului Modern, să ajungă la 500.000 de vizitatori în acest an, față de 466.709 anul trecut și de 410.000 înainte de pandemie.

Foto: Pinacoteca di Brera