Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Bully – o poveste despre speranță”, roman grafic pentru tineri
bully, elena ciolacu

„Bully – o poveste despre speranță”, roman grafic pentru tineri

Romanul grafic „Bully – o poveste despre speranță”, publicat de Editura MMB, va fi lansat pe 24 martie 2023.

„Bully – o poveste despre speranță” este un roman grafic, ilustrat atipic ca o succesiune de „capturi de ecran” și este scris la persoana întâi, sub forma unei confesiuni sau ca un monolog adresat victimelor intimidării. Proiectul a apărut în urmă cu 10 ani din dorința de a întinde o mână de ajutor tinerilor și copiilor ce suferă de pe urma acestui tip de agresiune din școli. Până la apariția acestei ediții tipărite cartea a existat exclusiv în format virtual, pe diferite platforme artistice online.

Alături de Elena Ciolacu, autoarea textului și a ilustrațiilor din volum, la lansarea de la ora 17.00, la Grand Hotel Continental (Sala Petrașcu), vor vorbi dr. Octavian Buda, medic, antropolog și istoric al medicinei, și dr. Adrian Majuru, istoric, antropolog și manager al Muzeului Municipiului București.

„Această carte a apărut mai întâi în mediul online în limba engleză ca urmare a unei teme de la facultate. (…) Am primit numeroase mesaje de la adolescenți din întreaga lume care îmi mulțumeau că am creat această poveste și îmi spuneau cât de mult i-a ajutat. Îmi doresc ca și ediția tipărită acum în limba română să se bucure de succes. Romanul a reprezentat un punct de cotitură în activitatea mea artistică deoarece, prin impactul pe care l-a avut asupra celor care l-au citit, mi-a arătat ce binecuvântare este să fii artist și să poți crea, dar și câtă responsabilitate avem noi, creatorii. După ce am creat «Bully – o poveste despre speranță» am început sa fiu mult mai preocupată de mesajul lucrărilor mele, de ceea ce aduc în lume prin intermediul lor”, a transmis Elena Ciolacu.

Scurtă biografie Elena Ciolacu

Realizator de romane grafice și de filme de animație, Elena Ciolacu a studiat design grafic la Universitatea de Vest Timișoara (2008 – 2010), are licență în Ilustrație și Animație la School of Art and Design de la Universitatea Coventry (Marea Britanie, 2010-2013) și un master în Animație, la UNATC (2016 – 2018).

A fost nominalizată în 2018 la premiile Gopo, categoria „Tinere speranțe”, și la Premiile UCIN (Uniunea Cineaștilor din România) pentru proiectele de scurtmetraj de animație.

„Bully – o poveste despre speranță” a câștigat două premii în Marea Britanie: premiul întâi la concursul Creative Conscience Awards, categoria Ilustrație și Animație, și premiul „Alegerea curatorului”, oferit de Tricia Jones (fondatoarea revistei britanice i-D), la festivalul internațional NOISE.

Participarea la eveniment este liberă, cu înscriere prealabilă prin e-mail, la relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro.