Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Casa Muzicii Ungare, ce cuprinde un muzeu, bibliotecă și sală de concerte, inaugurată la Budapesta

Casa Muzicii Ungare, ce cuprinde un muzeu, bibliotecă și sală de concerte, inaugurată la Budapesta

Casa Muzicii Ungare (Magyar Zene Háza), ce cuprinde un muzeu, bibliotecă și sală de concerte, va fi inaugurată la Budapesta pe 22 ianuarie 2022, de Ziua Culturii Ungare, cu o expoziție interactivă despre istoria muzicii și programe muzicale.

Concepută de arhitectul japonez Sou Fujimoto și amplasată în City Park, clădirea a fost construită timp de trei ani, este aproape complet transparentă, ecologică și face tranziția armonios între mediul natural și cel artificial.

Casa Muzicii Ungare este parte a Liget Budapest Project.

hhmusic1

Foto: ligetbudapest.hu

Principala sală de concerte are pereți din sticlă, dar acustica este excelentă, potrivit site-ului proiectului. Ea are o capacitate de maxim 400 de spectatori și, pe lângă concerte, va putea fi folosită pentru conferințe și diverse întruniri.

Expoziția permanentă din Casa Muzicii Ungare va prezenta istoria muzicii, de la dezvoltarea vocii umane la tendințe moderne, cu accent pe muzica ungară și istoria acesteia.

Publicul țintă al instituției este reprezentat de copii, părinți și profesori, dar și de tinerii adulți.

Magyar Zene Háza este o casă inteligentă – interiorul este încălzit pe bază de energie geotermală, iar răcirea este furnizată vara din capacitatea nefolosită a patinoarului artificial din apropiere.