Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Câştigătorii National Design Awards 2022
Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, ilustraţie, Curatorial

Câştigătorii National Design Awards 2022

Reprezentanţii Cooper Hewitt și Smithsonian Design Museum au anunţat câştigătorii National Design Awards, distincții care celebrează creatori înscrişi la nouă categorii.

Astfel, câştigătorii de anul acesta sunt Nader Tehrani – artist vizionar în domeniul designului, proiectul „WEDEW”, de David Hertz, în domeniul acţiunii climatice, Emily Adams Bode a primit premiul pentru designer emergent, Rural Studio – premiu pentru Arhitectură/ Design interior.

Lor li se alătură Giorgia Lupi, care a primit un premiu pentru Communication Design, Felecia Davis – Digital Design, Willy Chavarria – Fashion Design,  Kounkuey Design Initiative – arhitectură peisagistică şi CW&T, care a obţinut premiul pentru design de produs.

Directoarea muzeului, Maria Nicanor, a declarat că premiile acordate celor mai bune proiecte de design american reflectă unele dintre cele mai stringente nevoi actuale” şi sunt conectate cu provocările la nivel mondial, arată un comunicat al organizatorilor competiţiei, citat de Associated Press.

Respectivele premii sunt acordate de 22 de ani şi aduc un omagiu modului în care designul influenţează viaţa cotidiană. Anul acesta, cu ocazia National Design Week (17-23 octombrie), vizitatorii au acces gratuit în Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum.