Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Chagall, Renoir, Dufy, Bonnard, Utrillo… Muzeul de Arte Frumoase din Rouen a primit 31 de tablouri

Chagall, Renoir, Dufy, Bonnard, Utrillo… Muzeul de Arte Frumoase din Rouen a primit 31 de tablouri

De la Chagall la Renoir, trecând prin Dufy sau Bonnard, Muzeul de Arte Frumoase din Rouen tocmai și-a îmbogățit colecția permanentă cu 31 de tablouri moștenite de un cuplu din Normandia, aceasta fiind o donație cu o valoare de mai multe milioane de euro, scrie Le Figaro.

În special un tablou de Marc Chagall, două de Auguste Renoir, dar și un Pierre Bonnard, trei Eugène Boudin, trei Raoul Dufy, unul de Marie Laurencin, unul de Maurice Utrillo, două semnate de Bernard Buffet, unul de Albert Marquet, valoarea celor 31 de tablouri „se numără în milioane de euro dacă cumulăm valorile tuturor acestor artiști”, a spus pentru AFP Sylvain Amic, director al Muzeului din Rouen.

Operele sunt expuse până pe 8 noiembrie într-o sală din muzeu.

„Cel mai extraordinar dintre toți este Chagall. Este cu adevărat un foarte foarte frumos Chagall”, a precizat curatorul principal.

Această colecție este „cu adevărat opera unei vieți întregi”, cea a doctorului Lucien Baudoux (1922-1989) și a soției sale Simone Baudoux, decedată pe 17 iunie 2021, „generoșii donatori”, a adăugat Amic. „Sunt oameni care aveau un hotel particular la Rouen, care aveau mijloace, dar nu erau miliardari”, a precizat curatorul.

Foto credit: Twitter/ Réunion des Musées Métropolitains Rouen Normandie